Rekrytering!

Milton är ett litet familjärt HVB-hem med 6 platser. Målgruppen är barn och unga i ålder 13–17 år med social problematik. Vi tar emot placering enligt SoL och LVU. 

Vi arbetar utifrån metoden KOBTIVA – Kognitiv och beteendeträning i vardagen – en evidensbaserad behandlingsmetod för ungdomar med sociala problem. Vår målsättning är att erbjuda en trygg, strukturerad och förutsägbar verksamhet. Vi tränar våra ungdomar i att skapa och upprätthålla funktionella beteenden som är stadigvarande över tid. 

Vi söker dig som är en engagerad och driftig behandlingsassistent med förmåga att arbeta strukturerat och systematiskt i vardagen. Du har en mycket god förmåga att skapa professionella och trygga relationer där du samtidigt kan stå kvar i eventuella konflikter och sätta gränser. 

Att verksamheten är ny innebär att flera personer anställs samtidigt och som person måste du vara öppen för vad det innebär samt vilja bidra till att skapa en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. För att trivas hos oss, behöver du ha ett genuint intresse för att vara med och utveckla verksamheten mot gemensamma mål i enighet med vår arbetsmetod. 

Vi ställer krav på att du är utbildad behandlingsassistent ( 2-årig) eller motsvarande. Det är meriterande om du har utbildning i KBT, MI och är utbildad ART-instruktör. Det är vidare meriterande om du har kunskap om missbruk/beroende, beteendeproblematik och kriminalitet. 

Som behandlingsassistent hos oss kommer du vara delaktig i det dagliga behandlingsarbetet med ungdomarna. I arbetsuppgifterna ingår sedvanligt kontaktmanskap för en till två ungdomar. Du kommer att upprätta veckoschema för din ungdom, genomföra KP-samtal, skriva månadsrapport och delta vid uppföljningsmöten tillsammans med socialtjänsten. Du kommer ingå i en arbetsgrupp som arbetar på rullande schema. 

Du skall kunna följa både muntliga och skriftliga instruktioner i enighet med vår arbetsmetod och med löpande stöd av närmsta chef. Metoden ställer krav på att du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt har god datorkunskap, då dokumentation är ett viktigt verktyg i arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett krav är att du har erfarenhet av behandlingsarbete på HVB för ungdomar.

Vi erbjuder bland annat: 

 • En engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö. 

 • Ett meningsfullt och stimulerande arbete. 

• Ett arbete där du är med och påverkar utvecklingen av verksamheten.

 • Handledning och löpande kompetensutveckling. 

 • Friskvårdsbidrag.

 • Kollektivavtal. 

Inför anställning krävs att du lämnar utdrag från misstanke – och belastningsregistret (442.7). Vi vill även kontakta referenser från tidigare arbetsgivare.

Vi kommer att genomföra intervjuer löpande och avser att tillsätta våra tjänster successivt. Provanställning under sex (6) månader tillämpas.

Observera att dessa tjänster kräver att du har B-körkort.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!